Godinu i pol dana od zaključenja stečaja, Dječji vrtić Školjkica ponovno je u financijskim problemima! FINA je Trgovačkom sudu u Zadru podnijela novi prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, ovog puta zbog duga od 680.088,04 kuna u neprekinutom razdoblju od 139 dana.

O problemima ovog privatnog vrtića, koji je s radom započeo 2010. godine, već se pisalo prije nekoliko godina, kada je otkriveno da je vlasnik Stipe Brčić namjenska sredstva iz Grada Zadra za bruto plaće odgojiteljica potrošio za adaptaciju vrtića. Na sudu je oslobođen optužbe jer imovinsku korist nije pribavio sebi nego vrtiću za čije su funkcioniranje sredstva bila namijenjena. Nakon nekog vremena vrtiću je odobrena predstečajna nagodba za 1,5 milijuna kuna duga, u kojoj je velikim vjerovnicima zajamčen povratak cijelog iznosa na rate, dok je zaposlenicima kojima nije isplaćivao plaće i dobavljačima otpisano 70 posto potraživanja. Neki od njih su i javno prosvjedovali, ali zakon je bio na strani osnivača.

Prema podacima koje je dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, vrtić na vrhu Ulice Franje Fanceva na Novom Bokanjcu trenutno ima 24 zaposlenih. Za 12. ožujka zakazano je ročište na kojem će se vlasnik očitovati o prijedlogu za otvaranje stečaja.