Poslije 11 sati počela je još jedna pressica Nacionalnog stožera na kojoj su predstavljene blaže mjere koje vrijede od ponedjeljka, 1. ožujka.

Kako će to izgledati kad je riječ o ugostiteljskim objektima?

- Omogućeno je svim objektima da mogu usluživati goste na otvorenim terasama. Radno vrijeme može biti od 6 ujutro do 22 sata. Pregrade od pleksiglasa ili stakla oko terase moraju se maknuti, zrak mora strujati cijelo vrijeme. Treba osigurati razmak među gostima, stolovi i stolci moraju bit razmješteni, mora biti metar i pol razmaka od svakog stolca, a među stolovima treba biti tri metra, pojasnio je Božinović.

Uz navedene, nije dopušteno puštanje glazbe, a na WC, u unutarnje prostorije objekta, može se ući samo s maskom.

- Omogućava se treniranje u zatvorenim objektima, ali uz pridržavanje mjera. Dvorane moraju biti redovito provjetravane, broj ljudi je ograničen, jedna osoba na 20 kvadrata minimalno. Ta obavijest mora biti jasno vidljiva. Unatoč dopuštenju, ne smije biti kontakta među sportašima. Treninzi nogometa i slično mogu se održavati, ali na način da se radi na kondiciji, bez kontakta. Nakon svakog treninga dvorana se temeljito čisti i prozračuje. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste. A ako je to nužno, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Prilikom dolaska i odlaska treba imati masku, rekao je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite.