Turistička zajednica Zadarske županije aktivno se uključuje u provođenje projekta „Safe stay in Croatia", a kojim se uvodi posebna oznaka sigurnosti u Republici Hrvatskoj s ciljem brendiranja Zadarske županije odnosno Hrvatske kao sigurne turističke destinacije.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić predstavili su projekt Safe stay in Croatia, web platformu putem koje svi zainteresirani dionici mogu pronaći informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove.

- Iznimno je važna nacionalna oznaka kojom se domaćim i stranim turistima poručuje kako se kod nas primjenjuju zdravstveni i sigurnosni protokoli vezani uz pandemiju Covid-19 virusa, a kako bi se osjećali zaštićeno i sigurno,  izjavila je ovim povodom direktorica Mihaela Kadija.

Prema projektu Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, oznaka „Safe stay in Croatia" dodjeljivat će se svim zainteresiranim dionicima u turizmu, ali i drugim dionicima u lancu putovanja. Za oznaku se može prijaviti niz subjekata s kojima gosti dolaze u doticaj - od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata, kao i hotela, marina, privatnih apartmana, muzeja i drugih atrakcija.

Turistička zajednica Zadarske županije apelira na sve dionike u turizmu da se uključe kako bi što više subjekata s područja Zadarske županije ispoštovalo i primijenilo sigurnosne mjere te u konačnici dobilo oznaku „Safe stay in Croatia" koja gostima jamči zaštitu i sigurnost.

Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se ponosi zahtjev, te se prihvaćaju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola. Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt, te oznaku u fizičkom obliku preuzima u nadležnoj lokalnoj turističkoj zajednici.

Turistička zajednica Zadarske županije će distribuirati naljepnice lokalnim turističkim zajednicama koje će oznake „Safe stay in Croatia" raspodijeliti subjektima koji ispune uvjete uz obavezno evidentiranje svih korisnika oznake.

- Nakon nevjerojatno izazovne sezone 2020. u kojoj smo ostvarili iznimne rezultate u usporedbi s konkurencijom, kako domaćom, tako i stranom, moramo pokazati kako smo spremni to ponoviti. To možemo samo ako ponovno dokažemo kako smo sigurna destinacija kojoj je stalo do njenih gostiju. Stoga je svakako, prije samih turista koje je potrebno dobro educirati i upoznati s protokolima i mjerama, od velikog značaja da što više naših pružatelja usluga budu nositelji oznake "Safe stay in Croatia", dodala je Kadija ističući kako Turistička zajednica Zadarske županije podržava projekt te očekuje snažan odaziv subjekata s područja Zadarske županije.