Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je u službi dežurstva ispitalo 60-godišnjaka sa zagrebačkog područja zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 60-godišnjak 24. veljače 2021. na autocesti A1 na odmorištu Jasenice-sjever, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi, u za to posebno pregrađenom mjestu osobnog vozila (BMW) prevozio ukupno 637,3 grama droge kokain, upakirane u više PVC vrećica, 14,9 grama droge hašiš, tri grama droge marihuane, dva grama droge amfetamin i oko 0,5 droge MDM-a.

Podsjetimo, belgijska ovčarka za detekciju droga Lili je pozitivno reagirala na prisutnost droge te je vozilo vučnom službom prevezeno u prostorije policije, gdje je potom temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga vozila u kojem je pronađena droga.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.