U Gradskoj knjižnici Zadar počeli su s pripremama za buduće preseljenje Odjela za mlade u prostorije susjednog Centra za mlade. Iako građevinski radovi u tom objektu nisu gotovi, a očekivani rok završetka je 1. lipnja, u knjižnici su razmjestili građu kako bi otvorili put prema budućem prolazu. Korisnici knjižnice neće u Odjel za mlade ulaziti iz susjednog objekta, već na glavni ulaz, kao i u ostale odjele.

- Nama je od dolaska u ovaj prostor prije dvadesetak godina nedostajao odjel za tu mlađu populaciju koja ne spada u dječju, nego u ovu iznad, od 13 do 25 godina. Do sada smo aktivnosti imali na dječjem odjelu, a sada u suradnji s arhitektima i prema našim dosadašnjim iskustvima planiramo urediti prostor tako da zadovolji sve naše potrebe, kaže nam ravnateljica Gradske knjižnice Zadar Doroteja Kamber Kontić.

Osim Odjela za mlade, svoje mjesto u susjednoj zgradi na oko 1.000 četvornih metara prostora naći će Američki kutak i Mediateka.

Kamber Kontić kaže kako su u Knjižnici odlučili pozvati svoje korisnike i druge zainteresirane da predlože ime novog odjela, a svi kreativni prijedlozi su dobrodošli.