Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića na poseban su način obilježili ovogodišnji Dan ružičastih majica, simboličnim otpuštanjem emocija puštanjem balona.

- U vrtlogu loših događaja s kojima se svakodnevno susrećemo, socijalna distanca je prouzrokovala niz emocija koje su se začahurile u svakom od nas. Smatramo da je nužno i potrebno otpustiti sve negativne zatomljene emocije koje znaju biti uzrok vršnjačkog nasilja. Otpuštenjem negativnih emocija otvara se prostor buđenja uzvišenih i čistih emocija koje su izraz čiste istinske ljudske prirode. Cilj nam je otpustiti negativne emocije koje zaustavljaju proces rasta u ljudskom biću i pustiti poruke ljubavi, poštovanja, zahvalnosti, radosti, poručili su iz škole.

Osim puštanja balona, učenici su oslikali "emoji-je" na vanjskom školskom zidu te na simboličan način prenijeli svoje osjećaje i poslali neverbalne poruke.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje je započelo u Kanadi u znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu, koju je nosio u znak potpore teško bolesnoj majci.