Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje 54-godišnjakom iz Sukošana, kojeg se sumnjiči za ubijanje ili mučenje životinja.

Njega se sumnjiči da je na području Sukošana u ponedjeljak, 22. veljače usmrtio jednu mačku samostrelom, a u utorak 23. veljače drugu mačku ozlijedio također pucanjem iz samostrela, koji mu je oduzet.

Proveli su također kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Poličnika kojeg se sumnjiči da je u posljednjih pet mjeseci u Poličniku pucanjem iz zračne puške usmrtio pet pijetlova. Kod njega je pronađena i oduzeta zračna puška i streljivo, koje legalno posjeduje.

Protiv obojice osumnjičenih, za kojih doznajemo da policiji nisu otprije poznati po sličnim djelima, nadležnom se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog ubijanja ili mučenja životinja.

Kazneni zakon kaže da se će ona "tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama", kazniti kaznom zatvora do jedne godine.