Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ana Markač razriješila je Ivu Petanjek dužnosti stečajne upraviteljice nad Gortanom te za novog stečajnog upravitelja imenovala Sašu Stipića, također iz Zagreba. Kako smo nedavno pisali, Petanjek je u velikoj akciji USKOK-a privedena zbog sumnje u izvlačenje novca u drugim postupcima, koji su se vodili na Trgovačkom sudu u Sisku.

S obzirom da nije izvršila obveze u postupku nad tvrtkom Gortan-Zadar, sutkinja ju je nedavno pozvala da u roku od osam dana podnese pisano izvješće o tijeku stečajnoga postupka, u suprotnom će ju kazniti novčanom kaznom ili razriješiti od obavljanja dužnosti stečajne upraviteljice. Kako je Petanjek cijelo vrijeme u zatvoru, nije mogla odraditi posao a sutkinja Markač procijenila je kako će za cijeli postupak prodaje imovine, koji je dosta odmakao, biti najbolje razriješiti ju.

Primopredaja dužnosti prema rješenju ima se izvršiti u roku od tri dana od dostave rješenja, a kako će ono proteći u ovim okolnostima neizvjesno je. Također, ročište za diobu kupovnine od prodaje nekretnina, koje je trebalo biti održano sutra, odgođeno je za 11. ožujka, do kada bi novi stečajni upravitelj trebao preuzeti predmet.