Zavod za javno zdravstvo Zadar izvijestio je kako u ponedjeljak 1. ožujka, prema ranije dogovorenom rasporedu rada, kreće punkt za cijepljenje protiv koronavirusa u Športskom centru Višnjik. Svoje pacijente za cijepljenje na punktu ŠRC Višnjik prijavljuju obiteljski liječnici.

Na punktu će se cijepiti svi pacijenti koje prema Planu provođenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 pripadaju drugoj fazi tj. osobe starije od 80 godina, osobe od 65 do 79 godina, te odrasle osobe visokog rizika mlađe od 65 godina i osobe umjerenog rizika. Prema HZJZ-grupu osoba s umjerenim rizikom čine oboljeli od malignih neoplazmi, dijabetesa, akutnog infarkta miokarda, drugih ishemičkih bolesti, drugih srčanih bolesti, hipertenzije, kronične opstruktivne bolesti pluća/KOBP, kronične bolesti jetre i bubrežnog zatajenja

Osobe koje nemaju prebivalište u Zadarskoj županiji, a nalaze se u Zadarskoj županiji, naručuju se za cijepljenje preko Zavoda za javno zdravstvo Zadar (Ulica Ljudevita Posavskog 7a) pozivom na broj telefona 023 643 377.

Radno vrijeme punkta je od ponedjeljka do petka u vremenu 9 do 13 i 15 do 19 sati. Prema potrebi i dostupnosti cjepiva radno vrijeme se može mijenjati. Na punktu će raditi i tim ZJZ Zadar koji će biti administrativna i stručna pomoć.