Ordinacija primarne zdravstvene medicine u Obrovcu napokon ima nositelja, ali nedostaje mu osnovnih stvari za rad, na što je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine upozorio vijećnik s tog područja, Ivica Matić (MOST).

- Tek nedavno smo dobili liječnika, ali nemamo osnovne stvari koje bi trebale postojati u domovima koji pokrivaju ovako velike područje, poput pulsnog oksimetra i kisika, upozorio je Matić.

Replicirala mu je županijska vijećnica HDZ-a dr. Melanija Ražov Radas.

- Kao predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja Zadarske županije mogu vam reći da će to biti riješeno kroz sljedećih desetak dana. Riječ je o sitnom, ali važnom inventaru.

Kakvo je stanje u Obrovcu, provjerili smo kod ravnateljice Doma zdravlja Renate Bek. Ona nam je potvrdila kako ordinaciji još nedostaje boca kisika, ali ističe da će im stići kroz koji dan.

- S obzirom da su dislocirani, tražili smo veću bocu, rekla nam je Bek.

Ravnateljica Doma zdravlja odahnula je kada se napokon, godinu i pol dana od prekidanja ugovora s liječnikom Goranom Jusupom, javila liječnica koja bi ga zamijenila.

- Proveli smo 11 natječaja. Većinom su bili bez kandidata, dok neki nisu imali licencu za rad, rekla nam je Bek.

Krajem prošle godine zaposlena je dr. Helena Rašić, iskusna doktorica s preko tri desetljeća radnog staža, koja je zbog poslovnih odnosa napustila Dom zdravlja u Drnišu. Najbliže što je našla svom rodnom Kninu bio je 65 kilometara udaljeni Obrovac.