Radnici Sub Missiona i gradski pročelnik Darko Kasap na nogama su od 5 sati ujutro, kada je usprkos gustoj magli na plaži u Diklu započela akcija postavljanja prvog od šest segmenata konstrukcije, na kojoj su radili mjesecima. S obzirom na to da je riječ o težini od 2.7 tona, iz pogona u Gaženici dopremljena je autodizalicom.


View on YouTube

- Akcija je dobro prošla, trajala je sat i pol vremena, što je pola ure više od predviđenog. Nakon postavljanja unutra se nalijeva beton, a iznad se postavlja decking, odnosno daske, rekao nam je Kasap.

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo zadovoljan je izgledom konstrukcije koja će svoj završni oblik poprimiti do kraja ožujka, kada je predviđen dovršetak radova vrijednih 3 milijuna kuna.

- Jedino mi je malo žao što je pomorskom i studijom valovanja zadano podizanje na ovu visinu. Međutim, projekt aglomeracije predviđa podizanje same ceste za 15 centimetara, pa će to u konačnici doći na istu razinu, rekao nam je Kasap.

Sunčalište, koje će preko noći lebdjeti nad morem uz svjetlosni efekt, napravljeno je prema projektnom rješenju arhitekta Bogdana Marova, a nadležni vjeruju kako će biti nova zadarska atrakcija.