Svjesni činjenice da se grafitomanija sve više i brže širi u središtu grada, a posebno u Voštarnici zabrinjava i upozorava, stanovnici tog dijela grada i susjednih kvartova žele pokrenuti promotivnu akciju pod sloganom "Uklonimo grafite sa fasada zgrada".

Kako se navodi, cilj te akcije je potaknuti sve nadležne i odgovorne osobe i institucije grada, države, vlasnike i sve građane za veću osjetljivost i brigu o izgledu javnog i stambenog prostora grada.

Akcija promotivnih čišćenja odnosno brisanja pogrdnih, vulgarnih, prijetećih, ružnih i neuglednih poruka ispisanih na raznim mjestima, održat će se početkom lijepih sunčanih dana (subotom od 10 do 12 sati), a po smanjenju mjera protiv širenja pandemije koronavirusa.

- U ovu djelotvornu građansku akciju pozvani su svi kojima je stalo do ljepšeg i čistijeg grada. Potražiti će se i pomoć gradskog komunalnog redarstva u sredstvima za čišćenje i premazivanje grafita. Ovim skorašnjim činom pokazat ćemo našu odgovornost za izgled svoj grad i pokazati kakav grad i kvalitet života u njemu želimo. Nadamo se da će to biti naše lice grada u nadolazećoj turističkoj sezoni. Istovremeno, dobit ćemo sliku o gradu u očima onih koji će ga rado posjetiti i boraviti u njemu za vrijeme svojeg odmora, poručili su organizatori.