Grad Zadar u 2021. godini nosi titulu europskog grada sporta.

U ovom nezavidnom i epidemijom snažno obilježenom razdoblju, kada se veliki broj utakmica odvija bez gledatelja ili pak otkazuje radi eventualnih oboljenja, Zadar ima zadatak promovirati sport pridonoseći ovoj tituli kroz raznolike aktivnosti. 

U te je aktivnosti uključena promocija sporta kroz fair play, poticanje najširih mogućih skupina građana na bavljenje sportom, promoviranje vježbanja i važnosti ostvarivanja sportskih rezultata i napredovanja, te podizanje svijesti građana o sportu kao jednom od ključnih elemenata u održavanju ljudskog zdravlja.

- Navedeno se već dugi niz godina kroz sistem rada i razvoja sporta u Zadru i Hrvatskoj već i čini, no ova titula potiče nas da to činimo još posvećenije i da se za bolje uvjete u sportu na svim razinama zauzimamo na različite načine. U ovoj, 2021. godini Grad Zadar će raznim marketinškim alatima pojačati podizanje svijesti o navedenom, a jedna od aktivnosti je kreiranje web platforme www.zadarcityofsport.eu, najavili su na službenim stranicama Grada.

Na dvojezičnoj platformi nalaze se svi podaci o tituli, BID file kojim je Zadar osvojio naslov, a što je najvažnije popis svih događanja u sportu na tjednoj odnosno mjesečnoj razini, popis sportske infrastrukture sa svim mogućnostima, novosti povezane s poviješću, ali i sadašnjim stanjem zadarskog sporta, uključujući i aktualnosti uz fotografije i videa posvećene ovoj tituli.

Ova web platforma bit će korisna za druge europske gradove koji su osvojili titulu, a koji žele sa Zadrom uspostaviti suradnju, razmjenu klubova, realizaciju natjecanja i slično, te će kroz nju imati uvid u sve potrebne inicijalne informacije.