Dva mjeseca od otvaranja ponuda, gradska uprava objavila je danas odluku o odabiru izvođača za rekonstrukciju Ulice dr. Franje Tuđmana u Zadru. Ovaj veliki cestovni zahvat, koji se sufinancira EU sredstvima, izvodit će zadarski Lavčević, koji je kao tri tražene reference izdvojio radove na izgradnji rotora u Ulici Bleiburških žrtva i kod Čistoće na Voštarnici, te izgradnju kanalizacijskog sustava Biogradske rivijere.

Njihova je ponuda u iznosu od 18.070.294 kuna (bez PDV-a) odabrana kao najpovoljnija nakon što je odbijena cjenovno najniža ponuda zajednice ponuditelja, Diklo gradnje i Cestogradnje, koji su za taj posao zatražili 17.997.266 kuna. Njihova je ponuda pala na bankarskoj garanciji, odnosno jamstvu za ozbiljnost ponude, kojeg su trebali dostaviti u originalnom i papirnatom obliku, odvojeno od elektroničke ponude. Grad je od Zagrebačke banke, kao izdavatelja garancije, uputio pisani zahtjev u kojem je utvrđeno da dostavljeno jamstvo u kopiji nije valjano i naplativo.

Za posao procijenjen na 16 milijuna kuna natjecale su se još četiri poznate tvrtke: Ceste Zadarske županije, Colas Hrvatska, Sarađen i Strabag.

Nakon žalbenog roka, potpisat će se ugovor s Lavčevićem koji će za proširenje 890 metara Tuđmanove ulice, od Crkve sv. Ivana Krstitelja i Ulice bana Josipa Jelačića, imati rok od 11 mjeseci.