Iako je u programu građenja komunalne infrastrukture za treću fazu obnove Ulice Nikole Tesle rezerviran iznos od svega 50 tisuća kuna, što je u dosadašnjoj praksi značilo kako projekt neće krenuti u toj proračunskoj godini, pročelnik Darko Kasap ipak ne isključuje mogućnost da će do toga doći.

Dan nakon što smo to pitanje otvorili povodom najave radova Konektora, on nam je obznanio što je dosad učinjeno po tom pitanju. Lokacijska dozvola je izdana, no jedna od stranaka u postupku otkupa zemljišta je izjavila žalbu na nju.

- Za to vrijeme mi otkupljujemo zemljište u vrijednosti od gotovo 3 milijuna kuna. Nakon što bude gotov otkup bude gotov i dovrše se sve ove predradnje, može se ići u raspisivanje natječaja. Za to su u proračunu ostavljena inicijalna sredstva, a ako bude potrebno, na rebalansu će se dignuti na potreban iznos. Grad je spreman ići u ovaj projekt i u ovoj godini ako se stvore preduvjeti, poručio je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Podsjetimo, treća faza uključuje rekonstrukciju problematičnog raskrižja ulica biskupa Jurja Dobrile i Jakova Šubića od Cezana. Izgradnja rotora na području trafostanice na vrhu te ulice na Plovaniji predviđena je u zadnjoj fazi projekta.