Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, u partnerstvu s Gradom Biogradom na Moru provodi program: ,,Pozovi i GDCK BNM te vozi".

Usluge projekta uključuju besplatan prijevoz osoba starije životne dobi na potrebne i željene lokacije poput liječničke ordinacije, banke, pošte i sl . Programom se potiče mobilnost i neovisnost starijih osoba o članovima obitelji i/ili susjedima. Na taj način članovi obitelji lakše mogu uskladiti obiteljske i poslovne obveze, a njihovi stariji imaju priliku umanjiti osjećaj usamljenosti i nemogućnosti ispunjavanja vlastitih potreba. Također, programom se potiče deinstitucionalizacija jer se povećavanjem samostalnosti starijih osoba smanjuje potreba za odlaskom u institucije poput staračkih domova. Tijekom provedbe programa međusobno će komunicirati voditeljica programa, vozač, volonter i pripadnici ciljane skupine kako bi dogovorili odgovarajući termin prijevoza.

Program se provodi na području djelovanja GDCK Biograd na Moru, odnosno, na području Grada Biograda na Moru te općinama Tkon, Sv. Filip i Jakov, Pašman te Pakoštane.

Projekt je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Trajanje projekta je 24 mjeseci od početka provedbe 1. siječnja 2021. godine. Sredstva su osigurana iz fonda Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Skrb za socijalno osjetljive skupine, Udruge u socijalnoj skrbi u iznosu od 111.000 HRK te sufinanciranjem Grada Biograda na Moru u iznosu od 15.000 HRK na godišnjoj bazi.