Zadar kao "utvrda HDZ-a" punih 30 godina, a nije spomenut u jučerašnjoj izjavi predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. On je objavio kako je poznato 95 posto kandidata HDZ-a za predstojeće lokalne izbore, uključujući i kandidate u četiri velika grada. To su Split, Rijeka, Osijek i Zagreb.

Zašto Plenković ne spominje Zadar? Zato što se radi o novim ljudima koje je je stranka kandidirala u tim gradovima, pojasnio je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Šime Erlić. Iz toga proizlazi kako će Zadar i Zadarska županija izaći s već poznatim kandidatima koje javnosti ne treba predstavljati.

Kad će ih zadarski HDZ izbaciti u javnost uz "blagoslov" predsjednika Plenkovića?

- To je naš interni dogovor, stvar "tajmniga" kad će ih stranačka tijela potvrditi, ukazao je Erlić na predizbornu tehnologiju. 

Nismo ga imali potrebe ni pitati tko su kandidati zadarskog HDZ-a. Proizlazi to iz stranačkog okvira u kojem su javnosti već poznata lice Božidara Longina i Branka Dukića.

Izravna potvrda tome su imenovanja direktora kampanje za Županiju - Šime Vickovića i Robertina Dujela za Grad Zadar.

Dvojica ljudi od najbližeg povjerenja aktualnog župana i graonačelnika. S tim da Vicković u tome ima iskustva za razliku od Dujele. Pročelnik za komunalne poslove do unutarstranačkih izbora ograđivao se od političke konontacije svog posla, ali je uvijek bio alter -ego gradonačelnika Dukića.