Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA uputila je poziv gospodarskim subjektima na području gradova Benkovac i Biograd na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača i Novigrad za sudjelovanje u provedbi Pilot aktivnosti projekta MADE IN-LAND.

Na području Zadarske županije predviđen je razvoj brenda zadarskog zaleđa koji će će objedinjavati kulturna i prirodna dobra te gastronomsku ponudu, kao i ponudu ostalih tradicionalnih proizvoda i povezanih usluga koji se nude u zaobalju. Mamac za turiste trebala bi biti „Potraga za petim elementom" . Lokacije će se interpretirati kroz četiri elementa - zemlja, voda, vatra i zrak, a nakon što turist iskusi sva četiri elementa, otkriva peti element - ljubav prema zadarskom zaleđu.

Teritorijalni brend zadarskog zaleđa tako će promovirati turističke sadržaje zaobalja temeljem tematske interpretacije. Kako bi se testirao marketinški potencijal razvijenog brenda, projektom će se razviti web aplikacija te sustav pametnih kartica. Testiranje će se provoditi na području gradova Benkovac i Biograd na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača i Novigrad. Putem web aplikacije turistički će posjetitelji dobiti informacije o lokacijama tradicionalne ponude te lokacijama kulturne i prirodne baštine. Turističkim posjetiteljima bit će podijeljene pametne kartice popraćene fizičkim katalogom preko kojih će moći konzumirati navedene usluge (npr. ulaznica u muzej, kušanje vina u vinariji, kupovina tradicionalnih suvenira). Dodatna funkcija web aplikacije bit će prikupljanje podataka o turističkim kretanjima i navikama posjetitelja kako bi se ostvarili uvjeti održivog upravljanja.

Projekt „MAnagement and DEvelopment of INLANDs - MADE IN-LAND" okuplja ukupno devet partnera iz Jadranskih regija Hrvatske i Italije, a glavni cilj mu je zaštita i valorizacija neiskorištenih prirodnih i kulturnih potencijala kontinentalnih dijelova partnerskih regija. Gospodarski subjekti prihvatljivi za sudjelovanje u Pilot Aktivnosti su javne ustanove kulturne i prirodne baštine s područja navedenog u opisu, te mikro, mali i srednji poduzetnici, OPG-i, poljoprivredne zadruge, turističke agencije, suvenirnice i restorani. Detalji o prijavi dostupni su na stranici ZADRA NOVA.