Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je, nakon provedenog istraživanja, optužnicu protiv 25-godišnjeg Zadranina zbog serije vandalskih paljevina počinjenih u protekle dvije godine. U optužnici se okrivljenom 25-godišnjaku stavlja na teret da je 3. prosinca 2019. oko 3,20 sati u Zadru, u cilju da nanese veću materijalnu štetu jednom trgovačkom društvu, došao do građevinskog kontejnera na gradilištu Centra kreativnih industrija na Relji, izazvao požar pri čemu je u potpunosti izgorjela unutrašnjost tog kontejnera, kao i građevinski alat koji je bio u njemu u vrijednosti od 138.199 kuna.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je ove godine tijekom noći 18. siječnja 2021., između 3 i 3,38 sati u Zadru, u dva navrata, u cilju da nanese veću materijalnu štetu, prvo došao do Poliklinike Opće bolnice Zadar te oštetio i uništio kamere za očitavanje registarskih oznaka automobila, kao i rampu na ulazu u garažu. Potom je otišao do kontejnera za otpad i izazvao požar na dva kontejnera, dok je treći djelomično oštećen. Tereti ga se da je na opisani način počinio štetu u ukupnom iznosu od 71.250,00 kuna.

Inače, isti mladić u 2020. godini je provalio u sportsku dvoranu, prostorije Veslačkog kluba Jadran te potom u privatnu školu.

S obzirom na upornost koju pokazuje u počinjenju kaznenih djela, u optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od njihovog ponavljanja.