Is Stožera civilne zaštite Zadarske županije jutros su izvijestili kako se masovno cijepljenje u ŠC Višnjik očekuje po dolasku većih doza, najvjerojatnije tek iza 1. ožujka 2021. godine.

- Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, na terenu je do sad utrošeno oko 5.000 doza Pfizer cjepiva, od čega u zdravstvenim ustanovama 3.500 doza, u domovima za starije i nemoćne 1.200 doza, te manja količina od oko 100 doza kod liječnika obiteljske medicine. U ambulantama obiteljske medicine još je raspoređeno oko 400 doza Modrena cjepiva te 700 doza cjepiva Astra Zeneca. Svakodnevno se provodi cijepljenje i mobilnim timom Zavoda za javno zdravstvo odlascima u manje obiteljske Domove za starije i nemoćne , te će do kraja ovog tjedna biti obuhvaćeni svi i najmanji domovi u našoj županiji, izvijestili su iz Stožera.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 215 uzoraka, od kojih je 17 bilo pozitivno. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru.