Na stranici Grada Zadra objavljena je ekskluzivna vijest pod naslovom kako na jesen počinje gradnja hotela Maraska, koji je ove godine trebao biti otvoren kao hotel Hyatt.

Vlasnik Dogus grupe,  Ferit F. Sahenk i njegovi poznati suradnici jučer su bili na prijemu kod predsjednika RH, Zorana Milanovića kojem su predstavili svoje najnovije investicijske planove.

Točno prije dvije godine, najavu gradnje hotela i dovođenje svjetskog brenda Hyatt u Zadar, vlasnik turske grupacije dao je i bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kiatarović u Istanbulu. Nakon toga je počela turska ekonomska kriza u kojoj je Dogus grupa rasprodala veliki dio imovine, među ostalim i marine u Hrvatskoj. Nedavno su tražili suglasnost skupštine  dioničara Vile Dubrovnik za prodaju nekretnine za 4.2 milijuna eura.

Prenosimo objavu iz Grada Zadra u cijelosti:

Gradonačelnik Branko Dukić susreo se danas s predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom Dogus Group Feritom F. Sahenkom i njegovim suradnicima. Tema razgovora bila je najava novog ciklusa investicija Dogus Group u Zadru.

- Blizu smo partnerstva s jakim hrvatskim partnerom. Prvu fazu gradnje hotela planiramo započeti na jesen ove godine. Također dovršavamo nacrte za stambeni prostor oko hotela. Sa zadovoljstvom smo obavijestili gradonačelnika Branka Dukića o daljnjim fazama projekta Maraska, istaknuo je regionalni direktor Dogus Hrvatske Burak Baykan.

Uz razmjenu informacija o aktualnim projektima razvoja zadarskog turističkog proizvoda i novim poslovnim prilikama, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo najavom skorog početka građenja hotela najviše kategorije u Zadru.

- Zadar kao iznimno turistički orijentiran grad nužno treba hotelski smještaj najviše kategorije. Raduje me skori početak radova na budućem hotelu u nekadašnjoj zgradi Maraske kojim se potvrđuje ispravnost dosadašnjih napora naše gradske uprave u privlačenje novih investicija u turizam, a kojih će, uvjeren sam, biti sve više. Moramo nastaviti ulagati u infrastrukturu, plaže, sportske i rekreativne sadržaje, obnovu kulturnih znamenitosti i svega onoga što nam donosi podizanje kvalitete i širenje palete destinacijskog proizvoda. Svi ti napori doprinijet će smanjenju sezonalnosti i otvoriti nova radna mjesta. Zadru nedostaje smještaja u hotelima visoke kategorije i svi investitori čiji projekti mogu podignuti vrijednost zadarskog turističkog proizvoda su dobrodošli. Epidemija će proći, gosti će ponovno početi putovati i na nama je da to dočekamo spremni, zaključio je Dukić.