Uprava Košarkaškog kluba Diadora sazvala je na prijedlog predsjednika Nadzornog odbora Marka Katalinića hitnu telefonsku skupštinu te odlučila pokrenuti stegovni postupak protiv predsjednika Kluba Tomislava Kabića. Kabić je nakon povjede KK Zadar u finalu Kupa Krešimira Ćosića na društvenim mrežama s osobnog profila na Facebooku ostavio niz neprimjerenih komentara, procijenila je Stegovna komisija kluba u kojoj su Marko Kapitanović, Duje Popović i Donat Vidov.

Kabiću je izrečena mjera suspenzije s dužnosti predsjednika Kluba do kraja natjecateljske sezone te opomena, radi komentara kojima je prekršio Statut i odredbe općih akata Kluba, a samim time i narušio ugled Kluba, priopćili su iz KK Diadora. U istom priopćenju navedeno je i očitovanje samog Kabića.

"Poštovani, ispričavam se zbog sinoćnjeg ispada. Iako je u pitanju bio afektirani osobni stav koji nikako nije službeni stav KK Diadore, ne opravdava, niti umanjuje štetu koju sam time nanio sebi, ali prvenstveno Klubu. Svjestan sam da moje privatno ponašanje mora biti usklađeno s funkcijom koja me Statutom i etičkim kodeksom kao klupskog čelnika obvezuje na određene standarde i da sam u svakom smislu pogriješio. Također se duboko ispričavam svim ostalima koje sam na bilo koji način uvrijedio i iskreno izražavam žaljenje te ovim putem molim za oprost Žao mi je sto su me prevladale emocije i što sam na bilo koji način umanjio radost osvajanja Kupa, posebice znajući kako su sve članice i članovi KK Diadore prvenstveno navijači KK Zadra, kao i uostalom svi žitelji ovog grada.

Ne želim tražiti nikakve alibije niti da se na taj način sljedeće tumači, ali mi je također žao i što je nepravomoćno dokazano da je bivši čelnik KK Zadra otuđio 6 milijuna kuna i što se ti novci nikad neće vratiti. Žao mi je što fantomski nogometni klubovi kupuju bijele Mercedese i da se nitko nije za to ispričao niti snosio ikakvu odgovornost. Žao mi je što je interes za tu vijest skoro prošao i neopaženo do objave iste na službenoj stranci KK Diadore. Žao mi je što se na polufinalnoj utakmici Kupa na Višnjiku izbacuju klupski juniori i njihovi treneri dok u loži i oko nje sjede mnogi koji nemaju nikakve veze s klubom. Žao mi je što sam kao sportski djelatnik involviran u svakodnevne procese i što sam iz prve ruke uvidio svu trulež sustava te klasificiranje po principu "jednima majka, drugima maćeha", pa tako jedna djeca u ovom gradu ne smiju iste stvari što druga djeca u ovom gradu smiju.

Žao mi je da je u sinoćnjem osvojenom Kupu participirao samo jedan jedini Zadranin (do sad u klupskoj povijesti najmanje zabilježen broj; neka me isprave ako sam u krivu, oni koji mnogo dulje prate zadarsku košarku), što je bio i povod cijele ove nesretne priče. Duboko i iskreno vjerujem da ovaj Klub i ovaj Grad zaslužuju mnogo više.

Shvaćajući kako sam narušio ugled kluba u određenom dijelu javnosti i time direktno prekršio etički kodeks, prihvaćam sve mjere koje mi Klub i stegovna komisija dodjele te se zahvaljujem Predsjedniku Nadzornog odbora kao i njegovim članovima što su ovim transparentnim potezom pokazali meni, ali i svima ostalima kako jedan klub treba funkcionirati, poručio je (suspendirani) predsjednik Kabić.