Optužnica, koja je podignuta protiv HDZ-ove Elvire Sterle, nije znak za uzbunu i bilo kakve promjene njezinog stranačkog statusa, proizlazi iz komentara kojeg smo tražili od njezinog neposrednog stranačkog šefa Šime Erlića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a. Elvira Sterle je potpredsjednica GO HDZ-a, predsjednica Kluba vijećnika i naravno dugogodišnja gradska vijećnica.

- Optužnica je podignuta, a ona treba biti potvrđena da bi se na sudu dokazivala krivnja. Do tada se uvijek držimo presumpcije nevinosti, odnosno svaki čovjek je nevin dok mu se ne dokaže suprotno, podsjeća Erlić.

Elvira Strele, prema njegovim riječima, nema izvršnu stranačku funkciju. Ona je pri kraju mandata gradske vijećnice koji će u ovom sazivu imati još jednu sjednicu.

- Koliko god njoj osobno bilo teško, podizanje optužnice protiv Elvire Sterle nije uteg za stranku, ističe Erlić i dodaje da je svaki slučaj za sebe u odnosu na stranačke odluke prema pojedinicima koji su se ogriješili.

Je li optužnica protiv Sterle nešto drugo negoli slučaj načelnice Gračaca, Nataše Turbić, koja je podnijela ostavku na tu dužnost izvršne vlasti, da bi je nakon USKOK-ove akcije u aferi Rimac isključili iz stranke. Općina Gračac, sudeći prema navodima optužnice protiv Sterle, ipak ih povezuje, kao što je to tvrdio županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač.

Pravi odnos zadarskog HDZ-a u odnosu na frišku optužnicu protiv Elvire Sterle vidjet će se skoro, kod kreiranja lista za lokalne izbore.