Gradski vijećnik Mate Lukić (HSP) reagirao je na vijest kako je Hrvatski nogometni klub Zadar, kojemu je Gradsko vijeće nedavno o dobrilo pozajmicu od 2,5 milijuna kuna za redovito funkcioniranje, voditelju Škole nogometa Krešimiru Gojunu kupio automobil vrijedan preko 300.000 kuna.

- Ostao sam šokiran i zgrožen viješću da je HNK Zadar kojem je Grad Zadar dao pozajmicu 2,5 milijuna kuna kako bi mogli opstati kupio - luksuzni Mercedes. Da pojasnim, u najboljoj namjeri, za HNK Zadar, za našu djecu koja igraju tamo, dao sam svoj glas i podržao prijedlog da se da pozajmica tom klubu. Svi znamo u kakvom je klub stanju i svi bi htjeli da se oporavi.

Jednostavno ne mogu vjerovati da netko može napraviti ovako nešto besramno u ovim teškim vremenima. Ljudi jedva krpaju kraj s krajem, ostaju bez posla, teško preživljavaju... Onaj tko ima i malo obraza suosjeća s njima. Konkretno, mene je stid bilo uzimati političke naknade i odrekao sam ih odmah.

Neprihvatljivo je da u ovakvim okolnostima ispred istog ovog kluba može doći bijesni automobil, Mercedes vrijedan preko 300.000 kn, i da nadležni kažu da je to normalno i potrebno. Član skupštine kaže da je gosp. Gojunu isti potreban za marketing. Kakav marketing? Po selima u županijskoj ligi?

U roku odmah (članovi skupštine), ako su znali za ovu nabavku Mercedesa, neka podnesu ostavke, a i ako nisu znali, jer onda ni ne trebaju biti tamo. Cijela skupština kluba, skupa sa gospodinom Kneževićem, moraju biti smjenjeni ili odstupiti sami, stoji u priopćenju Mate Lukića.