Domovinski pokret Zadarske županije poslao je osvrt njihovog predsjedništva na obećanja HDZ-a pred kampanju. Prenosimo ga u cijelosti:

- Po ustaljenoj mantri HDZ-a neposredno pred lokalne izbore krenulo se u prezentacije novih projekata 3D varijanti. Tako je sada najaktualnija prezentacija plaže na Kolovarima na dijelu koji je već desetljećima devastiran.

Prisjetimo se 3D prezentacija iz nedavne prošlosti i pustih obećanja kao što su šuma na Musapstanu koja je trebala postati zadarski Hyde park, Vrata Zadra, povezivanja uvale Jazine kanalom s drugom stranom obale i čitavim sadržajem pod bedemima, uređenja obale od Marine na Vruljici "lungo mare" do Uskoka, već antologijsko izmještanje željezničke pruge iz Bibinja..... Teško je sve nabrojati.

Čini se da je kod HDZ-a ustaljena ona stara izreka "Obećanje ludom radovanje".
Naravno da podržavamo uređenje našeg Grada pa tako i uređenje zadarskih plaža koje bi trebale biti zamašnjak zadarskog turizma.

Malo koji grad u Europi, a posebno na Jadranu ima takve preduvjete, čisto more i prostor. Turizam mora biti sastavni dio suživota s građanima, održiv i profitabilan. Koncesioniranje za održavanje i korištenje plaza mora biti transparentno i kontrolirano. Poznato je da se plaže ne održavaju izvan sezone. Neposredno pred sezonu se na brzinu nešto pripremi i to je sve. Sezona u glavama velih turističkih djelatnika, koje predvodi stručnjak kineziolog, počinje sa završetkom nastavne godine, a završava početkom nastavne godine što jasno pokazuje da smo mentalno i dalje u socijalizmu te da su nam lokalni političari puni ideja samo u predizborno vrijeme.

Upravo krećemo u još jedan ludi predizborni period prepun lažnih obećanja.

Bojimo se da su škare za puste vrpce naoštrene i da će biti rezanja vrpci lažnih obećanja i slučajnih realizacija, stoji u priopćenju.