NOVO

Predsjednik HNK Zadar Damir Knežević izvijestio je danas, nakon poruke gradonačelnika Branka Dukića da automobil treba vratiti ili ga pokriti sponzorskim novcem, kako će sponzori podmiriti cjelokupni trošak automobila.

- Prihvaćajući odgovornost vezano za nabavku vozila, više u smislu izazvanog efekta kod šire javnosti nego realnog troška za klub, mogu izjaviti sljedeće: najveći dio financiranja leasinga vozila prvobitno su trebali snositi sponzori, tako da je trošak za Klub trebao iznositi 40 tisuća kuna. Svjesni činjenice da je nabava automobila, s pravom, izazvala pozornost javnosti i negativne komentare, naknadno je dogovoreno da se trošak nabave vozila pokrije u cijelosti sponzorski, dakle niti jedna kuna iz gradskog proračuna neće biti utrošena za nabavku navedenog automobila. Ovim putem naglašavam da je nabava vozila provedena u najboljoj namjeri, odnosno s ciljem angažiranja vrhunskog stručnjaka za rad u školi nogometa, a što je nužno za daljnji razvoj Kluba, napisao je Knežević.

RANIJE

Nabavku Mercedesa vrijednog 300.000 kuna za potrebe voditelja Škole nogometa u HNK Zadru komentirao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić. On je nedavno inicirao, a Gradsko vijeće usvojilo odluku o pozajmici 2,5 milijuna kuna, kojim bi se klub financirao do ulaska strateškog partnera. No to nije novac kojim bi se trebala financirati luksuzna vozila.

- Neću dozvoliti nikakvo neodgovorno trošenje proračunskog novca! Moj stav je da vozilo treba vratiti ili, ukoliko već imaju sponzore, neka ga financiraju putem sponzora u cijelosti. Dakle, niti lipa gradskog novca ne smije se potrošiti za kupnju vozila. Direktor kluba mora znati da s proračunskim novcem nema bahaćenja i to sam mu jasno dao do znanja!, poručio je Dukić.