Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je danas rezultate posljednjeg natječaja za zakup poslovnih prostora, među kojima su dva locirana u Zadru. 

Od 29 lokala njih 14 nije izazvalo interes novih zakupaca. Na popisu nekretnina bez pristiglih ponuda je i prostor nekadašnjeg frizerskog salona u prizemlju zgrade na Putu Pudarice 30b. Početna cijena mjesečne neto zakupnine za tih 27 m2 iznosila je 1.046,52 kuna.

Drugačiji je ishod natječaja za drugi poslovni prostor u Zadru, koji se nalazi u samom centru. Očito je presudila lokacija jer se taj prostor, koji se sastoji od jedne središnje prostorije i sanitarnog čvora, ne nalazi u najboljem stanju.

Početna cijena za 32 m2 u Ulici Dalmatinskog sabora 2 bila je 2.411,64 kuna, a najbolju ponudu u iznosu od 3,440 kuna dostavio je Obrt Nocturno. Iz zapisnika s otvaranja ponuda, koju je kao provoditelj natječaja objavila tvrtka Državne nekretnine, vidljivo je kako su za isti prostor bili još zainteresirani obrt Ivanka i J.S. Atelier.