U palači Cedulin, odnosno prostorijama TIC-a, danas je otvorena Knjiga žalosti za cijenjenog zadarskog turističkog vodiča i omiljenog profesora Sveučilišta u Zadru Vinka Bakiju koji je u 54. godini života iznenada preminuo u subotu, 30. siječnja. 

Iza sebe tog je dana ostavio šokiranu zadarsku javnost. Uvijek vedrog duha, bezbrižan, ležeran i  otvoren za bilo kakvu pomoć i savjet, bio je omiljen među svojim studentima Odjela za turizam i komunikacijske znanosti koji su ispred ulaza Novog kampusa zapalili lampione u znaku njegovih inicijala.

Tajnik Udruge turističkih vodiča "Donat", koja je preranom smrću Vinka Bakije ostala bez svog predsjednika, istaknuo je kako komemoracija nažalost neće moći biti održana radi epidemioloških uvjeta.

- Knjiga žalosti omogućit će da obitelj, prijatelji, vodiči, akademska zajednica i turistička struka upute posljednji pozdrav Vinku Bakiji, rekao je Ivica Škriljevečki.

Svi koji žele izraziti sućut obitelji i/ili izraziti žalost zbog iznenadne smrti cijenjenog sveučilišnog profesora i turističkog vodiča da to učine upisom u Knjigu žalosti uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Knjiga žalosti, otvorena do četvrtka u 11 sati, bit će predana obitelji pokojnog Vinka Bakije 11. veljače nakon pogreba u mjesnom groblju Pakoštana koji će se održati s početkom u 14 sati.