NOVO Bivša direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić očitovala se o podignutoj optužnici kojom ju se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.

- U ovom montiranom procesu ću zasigurno dokazati da sam jedino ja oštećena strana u cijelom slučaju. Prijavitelju je jedino bio cilj da me max diskreditira i kriminalizira a šteta od 30-ak tisuća kuna koji ugovorna strana još uvijek nije vratila je sporedna stvar u svemu.

Tome u prilog ide i od početka tendenciozno napisana kaznena prijava kojom me se lažno optužuje da sam ja dogovorila da se novac nikad ne vrati?! No kako rekoh na početku izborit ću se za pravdu i istinu i time skinuti ljagu sa svog imena.

RANIJE Županijsko državno odvjetništvo u Zadru izvijestilo je kako je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatske državljanke (1965.) i hrvatske državljanke (1946.) zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, odnosno pomaganja kod počinjenja tih kaznenih djela.

Istraga protiv bivše direktorice Zračne luke Irene Ćosić i Jasne Vukas iz udruge "Novi put svile" za kulturnu suradnje s Kinom, bila je pokrenuta u srpnju prošle godine. 

Okrivljenice se tereti da su od 17. ožujka do 8. kolovoza 2017. u međusobnom dogovoru, u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi udruzi drugookrivljenice, a na štetu društva prvookrivljenice, prvookrivljenica naložila računovodstvu društva isplate sa računa društva na račun udruge u novčanom iznosu od ukupno 75.000,00 kuna, pravdajući u poslovnim knjigama društva da se radi o zajmovima bez traženja bilo kakvih sredstava osiguranja plaćanja i bez da je prethodno s udrugom sastavljen ugovor o zajmu nego je to tek retroaktivno napravljeno nakon isplaćenih sredstava. Ujedno, ugovor o zajmu je sastavljen s nepostojećom udrugom i drugookrivljenicom kojoj je mandat zastupanja iste udruge istekao prije više godina.

Prvookrivljenica je, tereti ju se, takav ugovor ovjerila svojim potpisom i pečatom društva, nakon čega je drugookrivljenica odmah, po uplati novčanih sredstava, podigla ih i koristila u privatne svrhe. Društvo je na opisani način oštećeno za iznos od 75.000,00 kuna, a u istom iznosu je udruzi pribavljena protupravna imovinska korist.