Od idućeg utorka, 9. veljače započinju radovi na rekonstrukciji raskrižja Ulice braće Miroslava i Janka Perice i Gaženičke ceste. Sve do ponedjeljka, 10. svibnja na snazi biti privremena regulacija prometa, o čemu su iz gradske uprave izvijestili vozače.

U prvoj fazi izvođenja radova promet će biti moguć iz smjera zapada Ulicom Vlatka Mačeka i Braće Miroslava i Janka Perice samo prema luci Gaženica, dok će smjer kretanja vozila Biogradskom cestom od istoka prema zapadu (centar i luka Gaženica) biti zatvoren i moguć samo do poslovnih subjekata na Biogradskoj cesti, a prema centru grada promet se preusmjerava Ulicom Franka Lisice.

Promet iz luke Gaženica u smjeru zapada (centar) preusmjerit će se obilazno Gaženičkom cestom i Ulicom Bregdeti prema autobusnom kolodvoru, a za prolaz prema istoku i sjevernim predjelima grada iz luke Gaženica preporučuje se obilazni pravac na kružni tok i brzu cestu (DC424) te silazak na DC8 - Jadransku magistralu.

Dolazak do luke Gaženice, iz sjevernijih i istočnih predjela grada od raskrižja kod Intermoda, moguć je DC8-Jadranskom magistralom u smjeru Bibinja te ulazak na brzu cestu (DC424) do kružnog toka i luke Gaženice. Pozivaju se svi sudionici u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, a za prolaz koriste obilazne pravce.

Za rekonstrukciju trokrakog nesemaforiziranog raskrižja u kružni tok odabrana je obrovačka Cestogradnja koja je s ponudom u iznosu od 1.196.711 kuna. Početak radova na rekonstrukciji najprije se otegao zbog sezone i pritiska na zadarske prometnice, a zatim i radova na rekonstrukciji Ulice Nikole Tesle.

Do izgradnja kružnog toka došlo je na prijedlog mjesnih odbora Ričine i Arbanasi.