Poznati zadarski prijestupnik, sada s riječkom adresom, koji je u Zadru svojedobno boravio kao beskućnik, dobio je novu uvjetnu zatvorsku kaznu zbog provale koju je sa svojima partnerom iz Zadra, također višestrukim prijestupnikom, počinio prije više od 10 godina u Nadinu. Oni su u svibnju 2010. godine, oko ponoći, preskočili betonski zid trgovine, raskinuli lokot i podesnim alatom otvorili vrata, ušli u trgovinu i s prodajnog pulta uzeli registar kasu sa 100 kuna u kovanicama, u skladišnom prostoru sa zida odvidali metalni sef u kojem se nalazilo 44.000 kuna utrška, kao i duhanske proizvode u vrijednosti 9.290 kuna, prehrambene proizvode, alkoholno piće, razne odjevne predmete i dezodoranse, oštetivši trgovačko društvo i njegovog osiguravatelja za 55.062 kuna. Zatvorska kazna se neće izvršiti ako u roku od pet godina ne počine drugo kazneno djelo.

Sud je od prvookrivljenika oduzeo 600 eura, metalnu kasu, čekić, pajser, kliješta, motocikil, motorističku jaknu, kacigu i rukavice, dezodoranse, čarape, majicu dugih rukava s natpisom "VrgoracXL" te više šteka i kutija cigareta koje su nekada bile u opticaju - Filter 160, Walter Wolf, Ronhill, York, Largo... Nakon desetak godina u sudskom skladištu teško je očekivati da će ih netko na kraju i popušiti. Zanimljivo, po pravomoćnosti presude vratit će mu se mobitel LG roze boje, ako on to zatraži u roku od godine dana. Ako ne zatraži, predat će se kriminalističkom muzeju ili uništiti. Obojica moraju podmiriti troškove postupka od oko 9 tisuća kuna, dok su oštećeni upućeni u sudski postupak kojim mogu tražiti odštetu.

Drugookrivljenik je na sudu iskazao kako je svoj partnera upoznao u zatvoru, gdje su obojica proveli godinu dana tijekom istrage zbog ranijih kaznenih djela. U zatvoru mu je davao cigarete jer nije imao nikakvih primanja. Nakon što su obojica izašli iz zatvora otišao je kod njega na Pag gdje je pao i polomio rebra. Prijatelj ga je posjetio u bolnici, svjedočio je, ali je negirao da su počinili pljačku, priznavši samo kako je s njim kupio motocikle u Zagrebu. Međutim, njihov zajednički prijatelj, koji je ranije također provalio u istu trgovinu, povezao ih je s mjestom provale, te rekao kako su našli dosta plijena, nakon čega su otišli u Zagreb kupiti motocikle. Policiju je kasnije prvookrivljenik odveo do napuštenog vinograda u kojemu je odbacio metalnu kasu i crne vreće s cigaretama.