Grad Zadar danas je na svojim stranicama objavio privremene bodovne liste za stipendije Grada Zadra. Povjerenstvo je na današnjoj sjednici utvrdilo bodovnu listu prvenstva, na koju se u roku od osam dana može uložiti žalba.

Pravo na stipendiju ostvaruje 15 učenika srednje škole, 15 učenika srednjih škola koji se školuju za strukovna zvanja te 25 studenata prve godine. Po pet bodova u posljednjoj kategoriji dobili su kandidati koji su sva četiri razreda srednje škole završili odličnim uspjehom, koji su završili dva programa srednje škole i oni koji su upisali neku od umjetničkih akademija.

Stipendija za učenike srednjih škola iznosi 300 kuna mjesečno, za studente u mjestu prebivališta 600 kuna mjesečno, za studente izvan mjesta prebivališta 800 kuna mjesečno, te za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 900 kuna mjesečno.

Istovremeno, objavljena je i lista za stipendije studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, koje se dodjeljuju u suradnji s OTP bankom. Pravo na stipendiju ostvarilo je 14 kandidar, a oni koji su nezadovoljni rezultatima imaju pravo prigovora gradonačelniku, također u roku od osam dana od dana objave liste na službenim web stranicama.