Jučer je građanin policijskim službenicima predao 7 tromblonskih mina, 3 ručne bombe, tromblonski nastavak za poluautomatsku pušku, 3 spremnika za automatsku pušku te 445 komada raznog puščanog streljiva, dok je drugi građanin dragovoljno predao jednu ručnu bombu.

Predana minsko-eksplozivna sredstva i streljivo je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Iz PU zadarske podsjećaju građane na akciju „ Manje oružja - manje tragedija" koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Stoga se pozivaju građani, koji posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, vatreno oružje ili streljivo, da ga ne odbacuju, već da se telefonom jave u najbližu policijsku postaju (192). Nakon poziva, na njihove kućne adrese uputit će se specijalizirani policijski službenici u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će potom takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana, kao i sigurnu predaju oružja.