OTP banka d.d. i Mastercard predstavili su danas novi ciklus donacijskog programa "OTP zaokruži" za 2021. godinu. Nakon donacija koje su predane Zavodu za neonatologiju u Petrovoj i OB Šibenik, nastavlja se s pomoći kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi djece u bolnicama diljem Hrvatske, a ovom prilikom radi se o Klinici za dječje bolesti KBC-a Split i Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj (Zagreb).

- Klijent svaku transkaciju zaokružuje na sljedeću kunu te tako donira od jedne do 99 lipa nekoj dječjoj bolnicu Hrvatskoj. U prvom krugu 12 tisuća klijenata prepoznalo je važnost programa te smo zajedno donirali po 527.000 kuna Petrovoj bolnici i OB Šibenik, istaknuo je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

Naravno, banka je samostalno donirala veće iznose bolnicama i ranije, a kroz svoje programe društveno odgovornog poslovanja nastavljala je pomagati i nakon potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji. Za pomoć pogođenim područjima OTP banka donirala je 3,5 milijuna kuna, ali i nastavila pomagati širom Hrvatske u borbi protiv koronavirusa.

- Kroz program Zeleno svjetlo pomagali smo ljudim a i poduzetnicima nakon potresa, kako bi znali da banka stoji uz njih. Nadam se da smo opravdali njihovo povjerenje, rekao je danas Békeffy.

Drugi ciklus trajat će kroz cijelu 2021. godinu pa se očekuje i veći prikupljeni iznos.

- Prošla godina zbog epidemije i potresa nije bila obična. Potres je ostavio oštećenja i stavio nove izazove pred nas. Angažmanom naših djelatnika cijelo ovo vrijeme sve djelatnosti redovito su se odvijale, no jedan od objekata, tzv. Fischerova zgrada, gdje nam je smještena kirurgija, u potresu je oštećena i bila je potrebna sanacija. Ovu donaciju smo odlučili iskoristiti da budemo još bolji i jači te ćemo urediti nekoliko apartmana koji će omogućiti zbrinjavanje roditelja uz djecu niže životne dobi. Donacija nam je izuzetno značajna, kao i poruka da su uz nas u najtežim trenucima, rekao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj prof. dr. sc. Goran Roić.

- Sretni smo što su prepozanti naši napori da djeci omogućimo najbolju skrb. Uz pomoć modernih aparata svi procesi se mogu unapriejditi i tzime skratiti boravak u bolničkoj sredini. Jedan od takvih je vrhunski ultrazvučni aparat za dječju kardiologiju, istaknuo je predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Veselin Škrabić.

Na web stranici OTP banke mogu se pronaći svi detalji o programu te provjeriti stanje donacija.