Iz Državnih nekretnina izvijestili su kako je posljednji natječaj u 2020. završen s rekordnim brojem ponuda.

Javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora, od kojih su dva u Zadru, održano je u petak, 29. siječnja, u prostorijama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Od 73 pristigle ponude za sveukupno 16 poslovnih prostora, najviše ih je pristiglo za dva poslovna prostora u nultoj zagrebačkoj zoni, koji se nalaze u zgradama na uglu Ilice i Gundulićeve, odnosno Vlaške i Cesarčeve ulice, a pročitani iznosi ponuđenih zakupnina više nego duplo nadmašili su minimalne početne iznose.

Javnim je pozivom prvotno u zakup ponuđeno 30 poslovnih prostora, dok su ponude zaprimane za njih 29, s obzirom na to da je zbog posljedica petrinjskih potresa tijekom trajanja natječaja poništen poziv za podnošenje ponuda za poslovni prostor pod rednim brojem 1 u Gajevoj ulici. Sudionici natječaja interes su iskazali za više od 50 posto ponuđenih prostora i tako još jednom pokazali spremnost za rad unatoč kriznom vremenu i nepredvidivim okolnostima koje u uvjetima pandemije i podrhtavanja tla prate poslovne subjekte, priopćili su iz Državnih nekretnina.

Službeni rezultati natječaja za zakup poslovnih prostora 7/20 bit će objavljeni krajem sljedećeg tjedna na internetskim stranicama Državnih nekretnina d.o.o., a najpovoljniji ponuditelji bit će obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adresu koju su naveli u ponudi.