U današnjoj emisiji Stvoreni za Nebo imali smo gosta, don Damira Juričina koji nam je objasnio blagdan Svijećnice.

Marija s Josipom ispunja Zakon - rodila je Svjetlo na prosvjetljenje naroda, na slavu puka svoga Izraelskoga. Kao muško prvorođence bio je posvećen Gospodinu i prinesen kao dar predstavljajući Prvorođenca svakog stvorenja. On čisti od svakoga grijeha, spašava, razgoni tmine te otvara novi pogled prema Nebu i vječnosti.

Sveti Šimun, kao pravedan, bogobojazan, pun vjere i nade te poslušan Duhu Svetomu dolazi u Hram sebi na radost te uzima dijete i govori: „Sad otpuštaš slugu svojega, Gospodaru, po riječi svojoj, u miru! Ta vidješe oči moje spasenje Tvoje, koje si pripravio pred licem sviju naroda: svjetlost na prosvjetljenje naroda, slavu puka svoga izraelskoga." Iz njegovih riječi iščitavamo kako je Isus Mesija, Spasenje i Svjetlost koja će prosvijetliti sve dijelove zemlje.

Kroz naš život imamo četiri simbolične svijeće:

1. Krsna svijeća (Emanuel - Bog s nama),
2. svijeća Otkupiteljska (Sveta pričest i život u skladu d Božjim Zapovijedima),
3. svijeća Spasitelja (Uskrsna, predstavlja Savez),
4. svijeća Krist-Mesija i Kralj nad kraljevima (On je Put-Istina-Život).

Kroz Svetu misu i Pričest se dnevno prikazuje Krist. To je trajna sadašnjost u Crkvi - zajednici Kristovih vjernika. Moramo živjeti kao djeca svjetla za druge i sebe dajući dobar primjer: „Da vide ljudi više djela i da slave Oca vašega koji je na Nebesima."

Pax et bonum!