Volonterski centar Zadar trenutno provodi projekt "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II" koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. U sklopu projekta, koji je usmjeren na prevenciju elektroničkog nasilja u srednjoškolskoj populaciji, organiziramo i nagradni natječaj „NE nasilju!" u kojem mogu sudjelovati učenici/e svih srednjih škola s područja Zadarske županije.

- Pozivamo učenike/ce da nam se pridruže u borbi protiv elektroničkog nasilja. Cilj nam je podići svijest o ovom problemu i upozoriti mlade na opasnosti koje vrebaju na internetu.  Neki od vas su vjerojatno upoznati s e-nasiljem i svime što ono obuhvaća, a na nekima je da tek otkriju o čemu se radi. I jedne i druge vas pozivamo da dodatno istražite temu e-nasilja, a smjer sami odaberite prema svojim željama - možete se upustiti u istraživanje o tome što je e-nasilje, razmišljati o tome kako biste ga vi smanjili ili o tome kako biti siguran na internetu, kažu iz Volonterskog centra. 

Svoje odgovore dostavite u obliku kreativnih radova, a sredstvo izražavanja birajte prema vlastitim preferencijama.

Pristigli radovi podijelit će se u tri kategorije: multimedija (kratki video, fotografija...), likovni radovi (slika, skulptura...) i literarni radovi (pjesma, priča...).

Povodom Dana sigurnijeg interneta, 9. veljače, bit će dodijeljene 3 nagrade najboljima u svakoj kategoriji (1. mjesto: tablet, 2. mjesto: slušalice, 3. mjesto: Cinestar poklon kartica) te će biti organizirana i izložba svih radova.

Radove je potrebno zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, naziv škole i razred) dostaviti do 3. veljače u Volonterski centar Zadar; poslati e-mailom na: [email protected] ili dostaviti osobno ili poštom s naznakom „Za nagradni natječaj" na adresu: