Državljanin Bosne i Hercegovine, s prebivalištem na Biogradskoj cesti u Zadru, kažnjen je s 900 kuna jer je u rujnu 2019. godine s 1,9 promila alkohola u krvi iz svog dvorišta obiteljske kuće vrijeđao susjeda koji je prolazio ulicom. Kako je navedeno u presudi donesenoj na zadarskom sudu, on mu je u poslijepodnevnim satima vikao "Nosi, nosi kantu majku ti jeb... četničku, ajde u Banja Luku cigane", što je ponovio više puta dok je u svojem dvorištu reproducirao glasnu glazbu s radio prijemnika.

Na saslušanju je rekao da živi sam u kući svog sina, ali da tog dana nije vrijeđao susjeda, niti je vidio kako prolazi. Sa svojim susjedima nije u svađi, jedino bi ga ponekad upozoravali da stiša glazbu. Inače govori malo glasnije jer slabije čuje, opravdao se sutkinji. Izjavio je da je istinita činjenica da je bio pod utjecajem alkohola, a spomenuo je da se sjeća da je sjedio za stolom sa svojim susjedom i da su nešto žustro raspravljali. 

Obranu sud nije prihvatio jer to ne proizlazi iz zapisnika o ispitivanju svjedoka koji su tada saslušani i koji su govorili logično i uvjerljivo. Njegovu obranu ocijenio je kao način za izbjegavanje kaznene odgovornosti. Ipak, oslobođen je plaćanja troškova prekršajnog postupka, budući je u toku postupka utvrđeno da je ovaj otac četvero djece nezaposlen.

Okrivljeniku se u kaznu uračunava vrijeme uhićenja od 10. rujna kao 300 kuna novčane kazne, pa mu ostaje za platiti još 600 kuna. Ukoliko u roku od dva mjeseca uplati dvije trećine novčane kazne u iznosu od 400 kuna smatra će se da je ona plaćena u cijelosti.