Alkoholizirani muškarac koji je, u jednom mjestu na širem zadarskom području, u alkoholiziranom stanju vikao "Allahu ekber" (Allah je velik) i prijetio da će "sve pobiti" kažnjen je na Općinskom sudu u Zadru s 900 kuna. Muškarcu bošnjačkog porijekla, rođenom u Njemačkoj a s boravištem u Hrvatskoj, nije se sudilo za navode da je vikao "sve ću vas pobiti" jer bi to, kako je procijenila sutkinja, "odugovlačilo prekršajni postupak, što je u protivnosti s načelom ekonomičnosti i brzine tog postupka".

Kako je navedeno u presudi, do sada neosuđivani 49-godišnjak se 20. lipnja prošle godine u hodniku stambene zgrade i stanu ponašao na naročito drzak i nepristojan način tako da je pod vidnim utjecajem alkohola na stubištu vikao riječima „ jeb... vam mater ustašku Allahu ekber", što se čulo i u trgovini „Konzuma" koja se nalazi u prizemlju stambene zgrade. Nakon toga je snažno lupao rukama i nogama po ulaznim vratima jednog stana, a kada mu je stanar otvorio vrata fizički je nasrnuo na njega, potrgao mu majicu, odgurivao ga rukama i udario ga zatvorenim dlanom ruke po glavi. Kada ga je stanar izgurao i zaključao ulazna vrata, okrivljenik je uzeo u ruke gajbu piva i bacio na ulazna vrata, pri čemu su se boce razbile a pivo iscurilo.

Potom je snažno udarao nogama i rukama po vratima i po dovratku, a od siline udarca iz ležišta je izbijen lijevi dio dovratka. Pritom je još vikao „Allahu ekber, jebem vam mater ustašku", pri čemu se, kako je sutkinja presudila, nikome konkretno nije obraćao niti ga diskriminirao. Zbog toga je počinio prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 900 kuna. S obzirom da je proveo jedan dan u pritvoru, računa se da je otplatio 300 kuna, te mu je preostalo platiti još 600.

Okrivljenik koji s obitelji živi na širem zadarskom području na saslušanju je priznao da je pod utjecajem alkohola narušio javni red i mir, ne sjeća se što je vikao ali je siguran da nije rekao riječi „sve ću vas pobiti", o čemu govori i činjenica da su stanar i on bili sami. Iskreno se pokajao zbog navedenog događaja, a oštećeniku će se ispričati jer su prijatelji.