Na stranici e-oglasna objavljena je još jedna presuda protiv 36-godišnjeg D.Š. Prošlog je puta na zadarskom sudu završio zbog prijetnji majci svoje djevojke.

Sudac Neven Troskot proglasio ga je krivim što je krajem listopada 2019. godine oko 20:10 sati u mjestu Donja Jagodnja neregistriranim "teretnjakom" marke Mercedes udario u ogradni zid obiteljske kuće oštećenika, koji se u jednom dijelu urušio. Nakon prometne nesreće, 36-godišnjak kojem je u tom vremenu vozačka dozvola bila oduzeta zbog ranijih prometnih prekršaja, nije ostavio podatke o sebi i vozilu niti je obavijestio policiju, već je pobjegao s mjesta događaja.

Na saslušanju je izjavio da prethodni navodi iz optužnog prijedloga u potpunosti odgovaraju istini. Žao mu je zbog navedenog, ali više se neće ponoviti. Sudac je okrivljeniku kao olakotnu okolnost cijenio priznanje svih prekršajnih djela, a kao otegotnu okolnost mu je našao dosadašnju osuđivanost.

Izrečena mu je kazna zatvora u ukupnom trajanju od šest dana i novčana kazna u iznosu od 7500 kuna.

Sud okrivljeniku nije izrekao zaštitnu mjeru vodeći pritom računa da okrivljenik već ima izrečenu zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije, i to u dugotrajnom trajanju. Oslobodio ga je i naknade troškova prekršajnog postupka budući da je isti nezaposlen te nema vlastitih prihoda za život, stoji u obrazloženju presude.