Zadarski sud osudio je 25-godišnjeg Zadranina na jedinstvenu kazna od devet mjeseci zatvora i sigurnosnu mjera obveznog psihosocijalnog tretmana zbog tri kaznena djela krađe i krivotvorenja isprava koje je počinio u ljeto 2015. godine. Prvo od njih bila je vožnja neregistriranog automobila Audi 80, na kojega je stavio ukradene registarske oznake, drugo krađa mopeda iz dvorišta na Relji te konačno prijevara kojom je Bibinjcu otuđio mobitel, tražeći od njega da mu ga posudi kako bi obavio razgovor.

Sve je počelo 13. rujna kada je policijski službenik vozeći motocikl uočio automobil s razbijenim vjetrobranskim staklom kojim je upravljao mladić, njemu otprije poznat zbog drugih kaznenih djela. Vozeći za njima primijetio da auto trokira, te mu se činilo kao da će se ugasiti, ali je ipak nastavio vožnju. Prišao je vozilu s lijeve strane i pokušao ga zaustaviti paleći rotaciju, ali su oni produžili vozeći prema groblju na Belafuži. Policajac je morao otići na drugu intervenciju pa ih je prestao pratiti, ali javio je kolegama kuda su krenuli te je automobil pronađen na poljskom putu, zaključan. Dok su policajci čekali vučnu službu kojom će odvesti auto, do njega je došao okrivljenik sa svojim prijateljem i pokušao ući u njega pa su ih priveli.

Mladić se branio tvrdnjom da nikada nije vozio predmetni Audi i da je Audi pronađen u šumi, a da su se oni kretali šumskim putem i slučajno zatekli kraj Audija koji je tamo pronađen, na 50 metara zabijen kraj puta, no to Sud nije ocijenio vjerodostojnim.

U daljnjem postupku njegov prijatelj otkrio je kako su se u tom razdoblju u noći oko dva sata nalazili ispred Trgovačke radnje "Mikeli trade" u Zadru, kada mu je u jednom trenutku okrivljenik rekao da ide "riješiti" prijevoz i da u tom trenutku nije znao što će učiniti. Nakon desetak minuta okrivljenik je došao do njega s bijelim mopedom Gillera na kojem je bila pokidana maska i koji je bio upaljen "na žice", a prijatelj mu je priznao da ga je ukrao. I nakon nekoliko dana viđao ga je kako se vozi po gradu s mopedom kojeg je prebojao u drugu boju.

Okrivljeni mladić poricao je i ovo djelo, te je samo priznao kako je u Bibinjama, vozeći se na mopedu, na cesti sreo muškarca, od kojeg je zatražio mobitel HTC kako bi obavio telefonski poziv, da bi se potom udaljio s njim.