Zadarski navijači okupljeni u udruzi Tornado postavili su spomen -ploču za sve poginule u Akciji Maslenica pored Masleničkog mosta. Tim povodom oglasili su se i na Dacebook stranici "KK Zadar fans".

- Bez političkih cirkusanata kojima je važnije da su oni sami u središtu pažnje nego odavanje počasti, bez uhljeba i ljudi s ideološkim i valutnim brnjicama preko usta, bez lažljivih i podobnih generala s ordenjem bez pokrića, bez onih koji mijenjaju boje, stavove i ideologije po potrebi, tiho i bez medijske pažnje, onako kako priliči ljudima s iskrenim namjerama, pripadnici Tornada su pored Masleničkog mosta postavili spomen ploču za sve sudionike i poginule u operaciji "Maslenica", s jednakim poštovanjem za SVE hrvatske branitelje , bez obzira koji amblem postrojbe su imali na ramenu, stoji u objavi.

Postavljanje je proteklo bez isticanja bilo kakvih obilježja koja bi pokvarila ovu prigodu. Na spomen-ploči iscrtan je i službeni hrvatski grb, s crvenim prvim poljem, kako bi se izbjeglo nezasluženo povezivanje navijača s nekadašnjom ustaškom tvorevinom. Naime, na mramornim pločama koje imaju samo natpise, bijela boja označava boju, pa su tako prvim "bijelim" poljem, koje označava crvenu, označene sve službene ploče na hrvatskim službenim institucijama.

"Za one koji su pali u borbi za domovinu nikada ne reci da su mrtvi. Oni su heroji i oni će za nas uvijek biti živi", poručuju navijači.