Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u službi dežurstva ispitalo je 26-godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela protiv imovine oštećenjem tuđe stvari.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak 3. prosinca 2019. u Zadru, iako svjestan da opisanim postupanjem može ugroziti imovinu većeg opsega, došao do građevinskog kontejnera u vlasništvu jednog trgovačkog društva te potom ušao u kontejner i izazvao požar. U požaru je u potpunosti izgorjela unutrašnjost tog kontejnera, kao i građevinski alat koji je bio u njemu, a do širenja požara na obližnje objekte nije došlo zahvaljujući brzoj intervenciji djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Zadar. U potpunosti je izgorio građevinski alat i materijal u vrijednosti od 100 tisuća kuna, priopćio je DORH.

Nadalje, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak tijekom noći 18. siječnja ove godine u Zadru, u dva navrata, u cilju oštećenja razbijao i palio tuđe stvari, pa je tako razbio dvije kamere za očitavanje registarskih oznaka osobnih automobila i rampu na ulazu u garažu jedne zdravstvene ustanove, oštetivši ustanovu za iznos od 57 tisuća  kuna, te potom izazvao požar i na kontejneru za otpad pri čemu su izgorjela dva kontejnera u vrijednosti od 2.500 kuna.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i odredio istražni zatvor osumnjičeniku.