Gradnja novog groblja na području Crnog i komunalne infrastrukture za dio poslovne zone Crno bit će dvije kapitalne javne nabave, planirane u ovoj godini.

Iz Odjela za graditeljstvo najavili su gradnju groblja za 19 milijuna kuna, izvor financiranja je Gradski proračun, a rok za trošenje planiranog iznosa je 36 mjeseci. Za posao nadzora i koordinacije na projektu groblja, ali na 42 mjeseca, plan je 600 tisuća kuna, a Grad Zadar će dodatno plaćati i voditelja tog projekta. Planiran iznos javne nabave za to je 190 tisuća kuna. Prema programu gradnje komunalne infrastrukture, za gradnju novog groblja 7 milijuna kuna  namjerava se izdvojiti iz komunalnog doprinosa kojeg Gradu plaćaju investitori gradnje.

Odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje planirao je ove godine početi s urbanizacijom novih zona na zapadnom dijelu Grada za koje su usvojeni urbanistički planovi.

Na istoku ništa novo, pa je tako zona Karma i dalje na čekanju gradnje komunalne infrastrukture. Prednost je dobila zapadna zona Vitrenjak, te Vitrenjak II na kojoj se zahuktala stambena gradnja. Za drugu fazu fazu te zone ispod crkve na Boriku, planirana su 2.2 milijuna kuna, za četvrtu 1.150.000 kuna, a za petu 2.5 milijuna kuna. Izvor financiranja je prikupljen komunalni dioprinos. Kao i za zonu Vidikovac. Za dvije faze izgradnje komunalne infrastrukture i pristupne ceste ukupan plan je 3.6 milijuna kuna.

Već u veljači planira se javna nabava za rekonstrukciju ceste pored Centra Mocire. Za nastavak Ulice Asje Petričić procjena vrijednosti radova je četiri milijuna kuna, a rok izvođenja četiri mjeseca.