Nakon što je policija podnijela kaznene prijave protiv Dušana Polovine "Lunga" i njegove supruge Senke zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, pitali smo predsjednika GO SDP-a Daniela Radetu što će biti s Polovininim statusom u stranci, čiji je dugogodišnji član.

- "Lungo" je običan član, te kao takav nema političku funkciju. Svojedobno smo donijeli odluku o disciplinskoj mjeri protiv njega, no stopirao ju je Nikša Vukas uz podršku Davora Bernardića. Naime, gradska organizacija je raspuštena taman kada je ta odluka trebala stupiti na snagu. Sad će se pitanje njegovog članstva ponovno povući na sljedećoj sjednici predsjedništva.

Radetu smo pitali što je stajalo iza tog ranijeg zahtjeva za izbacivanjem Polovine iz stranke.

- Bilo je tu više stvari, među ostalim medijski istupi protiv članova stranke i njezinog vodstva. Bili su to lažni i manipulativni komentari, koji mu nisu služili za primjer kao članu. Umjesto da bude dio stranke i gura njezine mlade ljude, on je išao protiv njih. Ovo je sada samo još jedan razlog za izbacivanje. Ta odluka će ponovno doći na stol, uz nadopunu s posljednjim saznanjima, rekao nam je predsjednik GO SDP-a.