Dan prije otvaranja ponuda za gradnju nove zgrade Poduzetničkog inkubatora, žalbe tvrtke Mipek iz Križa zaustavila je proces javne nabave "teške" 21 milijun kuna.

Žalba izjavljena protiv dokumentacije o nabavi odnosno izmjene dokumentacije o nabavi sprječava nastavak postupka javne nabave za sve grupe predmeta nabave, navodi se u informaciji Inovativnog Zadra, gradske firme koja je nositelj tog EU projekta, iz ITU linije namijenjene Gradu Zadru.

Natječaj je objavljen 30. studenog, a rok je produživan s obzirom na pitanja i objašnjenja koja su tražili potencijalni kandidati za taj posao.
Poduzetnički inkubator planira se graditi na Bilom brigu, na zemljištu u vlasništvu Grada Zadra uz trgovački centar Konzuma (prijašnjeg mercatora). Rok je 14 mjeseci od dana uvođenja na gradilište izabranog izvođača radova do kojeg neće tako brzo doći.

Projektnu dokumentaciju izradio je i za nju je odgovoran Capital Ing iz Zagreba. Oni su izabrani na natječaju Inovativnog Zadra za izradu glavnog i izvedbenog projekta te troškovnika na osnovu idejnog rješenja kojeg je 2017. godine za Grad Zadar osmislio dizajnerski arhitektonski studio Brigada iz Zagreba.