Pola godine od podizanja USKOK-ove optužnice protiv bivših načelnika Postaje prometne policije Zadar, Ivice Rumore i Luzarija Kulaša, odlučili smo provjeriti u kojoj je fazi taj postupak koji je dislociran na Županijskom sudu u Splitu.

Podsjetimo, ovi zadarski policajci osumnjičeni su za zlouporabu položaja i ovlasti kroz sudjelovanje u zataškavanju prebrze vožnje bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića, koji je pak oslobođen te optužbe jer je Prekršajni sud u Zadru zaključio da je bio na službenom zadatku. Takva presuda izazvala je nevjericu javnosti, ali i otvorila pitanje potrebe prikrivanja događaja za kojeg je sud utvrdio da nije ni bio sporan.

Kako nam je ekspresno javio glasnogovornik splitskog suda Dinko Mešin, optužnica protiv Rumore i Kulaša potvrđena je 8. listopada. Predmet je dodijeljen sutkinji Višnji Strinić, koja trenutno vodi i medijski eksponiran slučaj Filipa Zavadlava, mladića koji je usred bijela dana u Splitu likvidirao trojicu muškaraca. Na njezinu optuženičku klupu sjela je i suspendirana zadarska sutkinja Antonija Božina, koju USKOK tereti za primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti.

Strinić bi ubrzo trebala zakazati početak glavne rasprave protiv bivših šefova zadarske Prometne policije.