Vijećnik u Županijskoj skupštini Marko Pupić-Bakrač izvijestio je javnost kako je župan Božidar Longin, koji je protiv njega podignuo kaznenu prijavu zbog prijetnje, kao svjedok promijenio dio iskaza vezan uz objavu na Facebooku, u kojoj je napisao „Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj", te majicu koju je Pupić-Bakrač nosio na sjednici Županijske skupštine, a na kojoj se vidjelo kako pas jede hranu iz turske zdjelice.

- Prilikom podnošenja kaznene prijave protiv mene PU Zadarskoj Longin je iskazao da je moja satirična objava na Facebooku kod njega izazvala strah i bojazan za vlastiti život. Kako je naveo u prijavi razlog njegovog straha i bojazni za vlastiti život bio je što Kinezi peku pse na ražnju pa se on kao eto prepao da ga ja valjda imam namjeru nabiti na ražanj i ispeći. Budući sam ja u dopisu ODO u i javno reagirao kako je netočna Longinova konstatacija da u Kini peku pse na ražnju u iskazu kao svjedok Longin mijenja priču. Sada više kod njega moja objava ne izaziva strah i bojazan za vlastiti život već ga je jako uznemirila. A razlog njegove jake uznemirenosti nije više zbog nabijanja na ražanj, već zato jer u Kini jedu pse. Dakle tokom vremena Longinov strah i bojazan za vlastiti život od nabijanja na ražanj i pečenja pretvorila se u nelagodu od mogućnosti da ga pojedem!?, konstatira Pupić-Bakrač.

Majicu s fotomontažom nosio je na Županijskoj skupštini 23. 7.2020 godine kako bi ukazao na ekonomocid u Gaženici, a satiričnu objavu na Facebooku objavio je 8. 10. 2020. Na skupštini je, ističe, postavio pitanje gdje je 15-20 milijuna kuna od koncesije Turcima koje je obećao Longin (uprihodovali svega 1,8 milijuna u najuspješnijoj turističkoj sezoni 2019 godine), na njoj je tražio stanku i u održao konferenciju za novinare zbog koncesije u luci, što je snimilo i objavilo više desetaka novinara.