Predsjednik gradskog SDP-a Daniel Radeta je putem svog Facebook profila s javnošću podijelio fotografije s Foše nazivajući ih "najnovijom devastacijom zelenila u režiji gradske uprave".

- Nisam siguran da se ovdje radi samo o održavanju. Meni kao laiku ovo izgleda kao nepovratno uništena stabla spremna za pilanje. Uništeno ih je preko 30! Slike najbolje pokazuju razinu devastacije. Stvarno ne znam što reći. Prošetajte do grada i sami procijenite, poručio je Radeta i izazvao ljutnju dijela svojih pratitelja zbog ovakvog postupka gradske uprave.

No, kako doznajemo u gradskoj tvrtki Nasadi, nije riječ o devastaciji.

Nadležni ističu kako se radi o sanaciji japanskih sofora koji su se s vremenom razboljeli. Njihova akcija, koja nije neuobičajena, obuhvatila je ukupno 42 stabla, od čega su dva u potpunosti sasječena jer je sanitarno povjerenstvo utvrdilo kako im nema spasa, dok su ostala podrezana. Svakako, trebat će im vremena da ponovno zazelene, pa će ovog ljeta parkiralište u Foši biti bez hlada. Na tom potezu ostale su još četiri palme koje su preživjele pipu.