Župnik Petrčana don Ante Sorić poslao je zahvalu svim svojim župljanima koji su pokazali veliko srce u prikupljanja novačnih donacija za kupnju kontejnera za određenu obitelj.

Akcija je uspjela iznad svih očekivanja, jer je plan bio skupiti 35 tiusća kuna.

- Prikupili smo 62.000 kuna što je dovoljno za kupnju, novog, potpuno opremljenog stambenog kontejnera za jednu četveročlanu obitelj. U suradnji sa Caritasom Sisačke nadbiskupije odlučili smo kontejner pokloniti mladom bračnom paru Andrei i Tomislavu koji imaju dvoje male djece (1.5 i 6 godina). Žive u Petrinji, na njihovu obiteljsku kuću se srušila susjedna zgrada, kuća im je dobila crvenu oznaku i nje pogodna za život. Oboje su učitelji i zbog posla moraju biti u Petrinji. Ako Bog dade jednog dana biti će i gosti u našoj župi pa ćete ih moći i sami upoznati, najavio je don Sorić.

On je u zahvali podsjetio kako je u akciji sudjelovala 131 obitelj. "Velika većina sudionika akcije ima neku poveznicu sa Petrčanima, a pridružilo nam se 13 obitelji koji su su prepoznali ovu akciju i odlučili nam se pridružiti iako nemaju veze sa našim mjestom. Krenuli smo u akciju u nadi da ćemo prikupiti donacije za prazan kontejner za dvoje ljudi, a završili sa potpuno opremljenim za četveročlanu obitelj. Predstavnici naše župe će ga osobno isporučiti izabranoj obitelji sredinom idućeg tjedna. Sve smo to postigli vašom zaslugom, pravo je čudo da je mala župa kao što smo mi, prikupila tako veliku donaciju. Želim Vam iskazati jedno veliko HVALA u ime Župnog vijeća,osobito u ime inicijatora Zorana-Moro, u ime don Marka i u svoje osobno ime, izvijestio je i zahvalio župnik u Petrčanima.